Va ser el novembre del 2020 que gràcies a un acord amb l’Ajuntament de Cunit vam anunciar el nostre compromís per portar la fibra òptica al municipi. Des d’aleshores, el nostre equip no ha parat per finalitzar el desplegament i oferir així una solució de connectivitat d’alta velocitat, molt demandada pels veïns i les veïnes de la zona.

Per tal de fer possible aquest projecte el nostre equip d’enginyers va dibuixar sobre el mapa una sectorització que divideix el municipi en 16 sectors. Aquesta delimitació que des d’XTA s’ha plantejat cobreix part del territori que cap altra companyia havia contemplat fins aleshores. És per això que el projecte s’ha centrat en la zona de muntanya (per sobre de la C-31) i els barris més aïllats del nucli urbà com Jardins, Rosers i Costa Cunit. De forma periòdica i a través de les nostres xarxes socials, des d’XTA hem anat anunciant la disponibilitat dels diversos sectors a mesura que aquests ja tenien operatius els serveis de fibra òptica. Aquest procediment ens ha resultat de molta utilitat per poder oferir un canal de comunicació entre les persones interessades. 

Així doncs, amb el recent anunci de la finalització de l’últim sector, queda executada aquesta fase del desplegament a Cunit.

Durant el transcurs d’aquests mesos, tant l’ajuntament com molts de vosaltres, ens heu traslladat la situació que es dona en alguns carrers i algunes llars que formen part del cantó platja (de la C-31 al passeig marítim), les quals quedaven previstes en el pla de desplegament d’una altra companyia i que a hores d’ara encara no disposen dels serveis de la fibra òptica. Conscients d’aquesta situació des d’XTA estem estudiant i valorant el projecte per oferir connectivitat en aquestes zones localitzades.