El passat dimecres 6 de març vam rebre als alumnes del PFI (Programa de Formació i Inserció) d’Històries de Vida. Aquesta visita va ser la segona participació d’XTA en el projecte. La visita va donar als alumnes l’oportunitat de conèixer des de dins l’organització d’una empresa i les seves tasques principals d’una manera experiencial. Gràcies a la implicació voluntària i personal d’algunes i alguns treballadors de l’empresa, que van organitzar i dinamitzar tallers realitzats a la seu central de La Granada, l’experiència va ser enriquidora tant pels joves com per XTA.

Des d’XTA hem tingut l’oportunitat de poder parlar amb l’organitzadora i promotora del programa Històries de Vida Mercedes López; “Històries de Vida, va néixer de 6 persones voluntàries fa 6 anys, ara ja en som 150! Va iniciar-se com un projecte de gestió emocional, però ha esdevingut també un programa d’orientació pels joves”, explica.

Mercedes destaca la importància que juguen les empreses dins el programa, “Les empreses com XTA i altres, s’han convertit en un punt clau pel nostre programa”, indica ressaltant l’important paper d’orientar als joves i mostrant el gran ventall d’opcions dins l’ampli mercat laboral.

Però sobretot, el que ens emportem d’aquest programa són els vincles, uns vincles que tant per XTA com per Històries de Vida són especials. “La clau de l’èxit del programa, són els vincles, aquest vincle que es genera entre el tutor o tutora amb l’alumne com la connexió que de retruc que es genera en conèixer empreses i històries de voluntaris”, Mercedes destaca que per ella és fonamental aquest vincle emocional per tal de poder arribar als joves.

A XTA continuarem treballant per participar en projectes de valor! Aquests ens aporten molt a l’empresa, treballadors i treballadores. Valorem de forma molt positiva la participació d’aquest any i esperem poder aportar el nostre granet de sorra l’any vinent.

Molt contents d’haver pogut formar part per segona vegada d’aquest magnífic programa, Històries de Vida!