PARTICIPEM EN EL PROGRAMA D’INSERCIÓ HISTÒRIES DE VIDA, INICIATIVA DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

Aquest passat dimarts, 28, va finalitzar el taller realitzat conjuntament amb Històries de Vida, un programa d’inserció i formació que recolza alumnes joves de PQPI (Programes de Qualificació Professional Inicial). El taller va tenir implicació personal per part d’algunes treballadores i treballadors d’XTA i el passat 28 de març, vam rebre’ls i ens van fer companyia durant tot el matí a les oficines centrals de XTA.

 

Històries de Vida, és un projecte de compartir experiències, que neix dels programes de formació i inserció del Departament d’Educació. El programa tracta de connectar a joves, d’entre 16 i 20 anys, que no han aprovat l’ESO, amb persones que venen d’àmbits professionals, com ha estat el cas de treballadores nostres que han emprès el projecte de manera personal i amb molta il·lusió. L’objectiu del programa, és que els joves vegin que ens podem trobar amb problemes o obstacles, però que els podem gestionar i que d’una bona gestió, poden sorgir noves possibilitats.

 

Un total de 5 persones treballadores a XTA, s’han implicat en el projecte que va consistir en, conèixer als joves, en una quedada que es va fer en un entorn on van compartir moments i històries de vida personals i de superació. Més tard, vam tenir el plaer de retrobar-nos a XTA, on vam preparar un taller on poguessin aprendre tot el que fem i continuar amb el contacte que ja vam tenir amb els joves.

 

Experiència de la Marta (Departament Comercial):

L’experiència de poder compartir part de la meva història de vida amb aquests joves i així contribuir a ampliar el seu camp de visió amb relació al futur, al món laboral i les oportunitats que tenen, és molt enriquidor. Sobretot aquesta segona trobada a XTA on hem vist l’evolució que han fet, i el fet que comparteixin amb tu les pròximes passes que donaran i amb quina il·lusió ho afronten, sense dubtes és una experiència molt maca.”

Experiència de la Natalia (Atenció al Client):

“Sens dubte ha estat una experiència molt enriquidora i plena d’emocions. Poder compartir temps i vivències amb ells, poder entendre les seves situacions bio-psicosocials i conversar sobre les expectatives i plans de futur et fan entendre la importància de l’educació, la xarxa i l’acompanyament d´aquests adolescents en aquest procés de creixement personal i expansió vital. Al final prens consciència que la motivació si que existeix dins de cada un de nosaltres, però de tant en tant, sentir-se escoltat i valorat fa que agafis l’impuls necessari per lluitar pels teus objectius, siguin quins siguin. Compartir experiències des de l’empatia és fantàstic, he après molt d’ells.”

Experiència de l’Andrea (Departament de Servei Tècnic):

“A mi personalment al principi els veia que estaven una mica cohibits, però va ser de seguida que es van obrir, em van explicar una mica que volien en un futur i parlant una mica de la vida en si. En acabar la sessió ens vam reunir i vam poder compartir la nostra visió de com va anar el dia, a mi personalment em va arribar cadascú de les seves vivències que em van explicar, no pensava la veritat que aquests nois arribessin a connectar tant en mi i en pensar cada dia amb ells. Quan els vàrem rebre a XTA, que em va marcar, ja que la Mercedes que és la qui organitza aquest programa, va dir: “Recordeu les seves cares de com han arribat i com han marxat” les seves cares en arribar era de com un dia més, però al final les seves cares eren de felicitat d’haver passat un gran dia.”

Experiència de l’Alba (Departament de Servei Tècnic):

No vaig dubtar a participar-hi encara que a l’hora també va ser una mica repte personal per la implicació emocional que comportaria. Encara que després potser ells sense ser conscients, també ensenyen i aporten molt. Estic molt orgullosa d’haver format part d’HdV, afegint el meu granet de sorra en aquests alumnes que sense dubte són tots super vàlids per a tot el que es proposin.

A XTA estem compromesos amb les persones i el territori. També, molt contents d’haver pogut formar part d’aquesta experiència juntament amb el Programa d’Inserció Històries de Vida.