Aquesta setmana hem assistit al lliurament de premis de la iniciativa EugeniConnect. Un concurs al qual hem col·laborat, juntament amb la Família Torres i la Cooperativa Actua, i que a més ha rebut el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i del Departament d’Ensenyament. Els reptes s’adreçaven a l’alumnat de cicles formatius de l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès.

El repte d’XTA: com reduir l’escletxa digital

El repte que vam proposar des d’XTA va ser “Com reduir l’escletxa digital que pateix la població rural?”. Com a possible solució, els alumnes que composen el Grup SubUrban han proposat una app (VitisCat) per posar en contacte les persones i empreses de zones rurals amb les de grans ciutats, ja que es poden generar moltes sinergies.

Ha estat una edició accidentada pel confinament, però que no ha impedit que els participants s’organitzessin a distància i presentessin uns projectes d’alt nivell. La directora del centre, Dolors Arbós, ha agraït la implicació en tot moment del professorat i l’alumnat.

A l’acte, els tres equips d’alumnes han presentat les seves solucions als reptes proposats per cada empresa per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible presentats el mes de març. A més de la la plataforma per connectar usuaris de pobles i ciutats que respon al repte d’XTA, s’ha presentat una app per fer del propi viatge un gamming únic i divertit i una plataforma virtual per fer formació totalment personalitzada.