Aquest dimarts 10 de març es va realitzar la 1a Fira d’Ocupació i l’Emprenedoria del Baix Penedès, organitzada per la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès amb el suport dels 14 ajuntaments de la comarca, i la Cambra de Tarragona.

La fira es va celebrar a l’Hotel Nuba i es van presentar diverses taules rodones, tallers i conferències. Des d’XTA vam participar-hi, juntament amb una trentena d’empreses amb implantació a la comarca, en un estand on vam poder rebre els participants i vam realitzar entrevistes personalitzades a persones interessades. 

xta-hotel-nuba-fira-ocupacio

Connexió entre empreses i persones en recerca de feina

Per ser la primera edició, la fira va tenir un gran èxit d’assistència. En total, va connectar a 1.170 persones en situació d’atur i 35 empreses que, entre totes elles, han ofert més de 600 llocs de treball. Així com va permetre assessorar a les persones desocupades i emprenedores. 

Les empreses participants provenien de diversos sectors amb un clar predomini del sector turístic. XTA va ser l’única empresa participant del sector de les telecomunicacions.

Aquesta fira ha resultat ser molt positiva perquè ha permès donar a les persones aturades l’oportunitat d’inscriure’s directament  a diverses ofertes de feina que s’adaptaven als seus coneixements en un mateix dia i espai. 

Així mateix, s’ha donat visibilitat al col·lectiu emprenedor amb l’assessorament personalitzat, la presentació d’experiències sobre la creació d’empreses.

xta-fira-ocupació-EmprenedoriaXTA-1a-Fira-Ocupació