Col·laboració amb la Federació d’ADF Penedès/Garraf

XTA col·labora amb la Federació d’ADF Penedès/Garraf en el sistema de monitorització de la vintena de càmeres de videovigilància forestal que la Federació d’ADF té repartides per tot el territori.

La nostra col·laboració consisteix a proveir de xarxa d’Internet per tal que les càmeres puguin enviar el senyal a la central on en temps real es pot fer una valoració de les columnes de fum. També algunes de les càmeres estan instal·lades en les antenes de servei de ràdiofreqüència.

El centre de recepció de les imatges no només pot fer un visionat en temps real del territori sinó que pot moure les càmeres a distància per tal d’enfocar millor el punt on s’hi observa un indici de foc.

D’aquesta manera tant els Bombers de la Generalitat, com Agents Forestals i ADF poden prendre les mesures oportunes estalviant molt de temps, ja que les càmeres estan estratègicament col·locades en espais de difícil accés.

Amb aquesta col·laboració complim amb l’objectiu de connectar el territori malgrat les dificultats tècniques que es presenten a les zones rurals.

Demostració de l’ús de càmeres de videovigilància de les ADF amb xarxa XTA durant la trobada d’ADF del 9 de juny.

Trobada d’ADF del 9 de juny

Diumenge dia 9 de juny es van concentrar una vuitantena de vehicles d’extinció d’incendis forestals de les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) del Penedès i el Garraf a la Rambla de la Girada de Vilafranca del Penedès, per retre homenatge al voluntari Josep M Heras de l’ADF d’Avinyonet que va perdre la vida l’estiu passat en acte de servei mentre es dirigia a un incendi forestal.

XTA, en tant que col·laboradors, hi vam ser present amb l’oficina mòbil. A més d’infomar dels nostres serveis, es va muntar un sistema de monitorització de les càmeres de videovigilància forestal de la Federació on es podia visionar en directe l’estat del territori mitjançant les càmeres instal·lades arreu del Penedès i Garraf. Val a dir que aquestes càmeres són d’ús exclusiu dels agents implicats en la lluita contra els incendis (agents forestals, ADF i cos de bombers) i en cap cas es procedeix a la gravació.

Van assistir a l’acte acompanyant al president de la Federació d’ADF , Ramon Torrents, la Presidenta de la Mancomunitat, Rosa Huguet, el President del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, el Tinent Alcalde de Vilafranca, Josep Maria Martí, El cap del cos d’Agents Rurals, Antoni Mur, el director general d’Agents Rurals, Marc Costa, i el director dels serveis territorials de Barcelona del Departament d’Agricultura, Josep Pena.

 Es pot llegir tota la notícia en aquest enllaç del portal de la Federació d’ADF